Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek) w celu personalizowania treści dla odbiorców. Każdy użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej, co spowoduje, że nie będą gromadzone żadne informacje.

Produktów: 0 0,00 zł

Koszyk jest pusty

Ilość:

Suma: 0,00

Polityka prywatności

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (dalej „RODO”) wypełniamy obowiązek poinformowania o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych.

1. Administratorem Danych Osobowych Klientów Alchemik-Sklep.pl jest NOSTRA Spółka Cywilna z siedzibą w Białymstoku (15-820 Białystok, Elektryczna 1/3 lok. 212) zwana dalej Administratorem.

2. Z Administratorem można skontaktować się poprzez adres e-mail zakupy@alchemiksklep.pl lub pisemnie na adres: NOSTRA, Elektryczna 1/3 lok. 212,  15-820 Białystok.

3. Państwa dane, które posiadamy zostały przez Państwa podane w trakcie składania zamówienia i/lub tworzenia konta użytkownika. Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji zamówienia. Pozyskujemy również informację o Państwa preferencjach (w celu np. wyświetlania spersonalizowanych reklam) poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].

4. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

5. Państwa dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji złożonego zamówienia, w szczególności do:
- sprzedaży towarów i usług oferowanych na stronie AlchemikSklep.pl,
- wysyłki oferowanych towarów,
- rozpatrywania reklamacji, zwrotów i innych niejasności związanych z zamówieniem,
- kontaktu telefonicznego i/lub mailowego w celu uzgodnienia warunków transakcji zgodnych z Państwa oczekiwaniem, jeśli nie mogą być zrealizowane zgodnie ze złożonym zamówieniem (np. brak towaru w magazynie),
- jeśli wyrazili Państwo zgodę, rozpowszechnienia informacji handlowych drogą elektroniczną. 
Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim.

6. Państwa dane osobowe przetwarzane będą przez czas, jaki jest potrzebny do zrealizowania zamówienia. Po tym okresie dane będą przechowywane z celu zabezpieczenia ewentualnych roszczeń przez 10 lat lub do czasu cofnięcia zgody na przetwarzanie danych. 

7. Każdej osobie przysługuje prawo do dostępu do swoich danych, ich poprawienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Mogą Państwo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania, przenieść swoje dane, a także cofnąć zgodę na przetwarzanie swoich danych. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

8. Uzyskane dane osobowe służą jedynie do prawidłowej realizacji złożonego zamówienia. W związku z tym odbiorcami Państwa danych mogą być:
- firmy kurierskie dostarczające przesyłki z zamówieniem (InPost, DHL, DPD, Geis),
- firmy brokerskie, udostępniające usługi kurierskie,
- biuro księgowe, w wypadku wystawienia faktury VAT,
- operator płatności internetowych PayU,
- właściciel portalu pasaz24.pl w razie utworzenia konta użytkownika. 
Nie przekazujemy Państwa danych poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

9. W przypadku wątpliwości każda osoba może skontaktować się z Administratorem z prośbą o udzielenie informacji odnośnie przetwarzania danych osobowych. Każdemu przysługuje również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 

10. Jeśli podczas korzystania ze strony Alchemik-Sklep.pl skorzystali Państwo z odnośnika kierującego na zewnętrzną stronę internetową, informujemy że takie strony internetowe działają niezależnie od serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Alchemik-Sklep.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

Zapisz się do naszego Newslettera i bądź na bieżąco z ofertami naszego sklepu:

Witryna stworzona na platformie